GlutenTox Pro

Mikor javasoljuk a teszt elvégzését?

Cöliákia esetén. A cöliákia (vagy gluténintolerancia) a vékonybélnek egy olyan állapota, amit a glutén által kiváltott, összetett immunológiai válasz okoz. A glutén egy raktározó fehérje, mely megtalálható a búzában illetve egyéb gabonafélékben, mint rozsban, árpában vagy zabban. A cöliákia betegsége egy sor gyengeséget eredményező tünetben nyilvánul meg, ám a megfelelő gluténmentes étrendet követve, szenvedői teljesen felépülhetnek.

Milyen módszert alkalmaz a teszt?

G12 antitest segítségével, ételben és italban, illetve munkafelületen található glutén kimutatására szolgáló gyorsteszt. A G12 antitest a cöliákiás betegek esetében az autoimmun választ kiváltó anyagot (33 aminosavból álló peptidszekvenciát) ismeri fel.

(kimutatási limit: 5-20 ppm*)

* ppm = milligramm glutén 1 kiló ételben

Termék előnyei:

  • Gyorsan elvégezhető: 10 perc
  • Otthon, egyszerűen ellenőrizhető, hogy az étel és ital, illetve munkafelület gluténmentes-e
  • Nem igényel speciális műszert, szakembert, ezért költséghatékony
  • Megfelelően érzékeny teszt
  • Könnyen értelmezhető eredmény

Kiszerelés:

25 db tesztcsík/doboz

Hasznos tudnivalók:

A gluténmentes kifejezés azt jelenti, hogy a termék gyártása során a felsorolt anyagok egyike sem került a termékbe, a gyártás és a csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárható. A „gluténmentes” megnevezést akkor viselhetik, ha gluténtartalmuk a végső fogyasztó számára értékesített alakban nem haladja meg a 20 mg/kg mennyiséget. (41/2009/EK rendelet a lisztérzékenységben szenvedőknek szánt élelmiszerek összetételéről és címkézéséről)

 

GlutenTox Pro - Ajánlatkérés


1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

(+361) 392 2654

info@izinta.hu

Cégjegyzékszám: 01-09-261813

Adószám: 10814505-2-43


Lépjen velünk kapcsolatba!

Lorem ipsum dolor sit amet