Béldaganat

Hasnyálmirigy-funkciós gyorsteszt

Hasnyálmirigy-funkciós gyorsteszt
15 750Ft
doboz

Mikor javasoljuk a teszt elvégzését?

Hasi fájdalmak, emésztési problémák (pl. puffadásos panaszok), krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e. A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség (pl. hasnyálmirigy-funkciós zavar) gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés (pl. Pangrol, Kreon, Mezym forte, Dipankrin, stb.) hatásának monitorozására is használhatjuk.

Milyen módszert alkalmaz a teszt?

Ez a teszt a székletmintában található, hasnyálmirigy által termelt elasztáz 1 enzim mennyiségét méri és elégtelen emésztőenzim termeléssel járó hasnyálmirigy betegségek diagnosztizálására használható. A pancreas elasztáz 1 nevű enzim az emésztőrendszeren sértetlenül halad keresztül, ennek köszönhetően lehetőség van a székletből történő fájdalommentes mennyiségi meghatározásra. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, akkor az a hasnyálmirigy kórós működésre hívja fel a figyelmet.

Termék előnyei:

  • Fájdalommentes és egyszerű mintavétel
  • Diszkrét, megbízható és költséghatékony megoldás
  • Otthoni mintavétel és laboratóriumi lelet 5 munkanapon belül
  • Nagyon érzékeny és pontos tesztelés

Kiszerelés:

1 darab teszt/doboz

Hasznos tudnivalók:

A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára. Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt álnegatív eredményt adhat.
A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben. A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló (előrehaladott) kórképek követése is szükségessé válhat. Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.


1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

(+361) 392 2654

(+361) 801-70-95

info@izinta.hu


Lépjen velünk kapcsolatba!

Lorem ipsum dolor sit amet