Glutén kimutatás

GlutenTox Home (5 teszt)

Ételben található glutén kimutatására szolgáló teszt
22 400Ft
doboz

Mikor javasoljuk a teszt elvégzését?

Cöliákia esetén. A cöliákia (vagy gluténintolerancia) a vékonybélnek egy olyan állapota, amit a glutén által kiváltott, összetett immunológiai válasz okoz. A glutén egy raktározó fehérje, mely megtalálható a búzában illetve egyéb gabonafélékben, mint rozsban, árpában vagy zabban. A cöliákia betegsége egy sor gyengeséget eredményező tünetben nyilvánul meg, ám a megfelelő gluténmentes étrendet követve, szenvedői teljesen felépülhetnek.

Milyen módszert alkalmaz a teszt?

G12 antitest segítségével, ételben és italban található glutén kimutatására szolgáló otthon elvégezhető gyorsteszt. A G12 antitest a cöliákiás betegek esetében az autoimmun választ kiváltó anyagot (33 aminosavból álló peptidszekvenciát) ismeri fel.
(kimutatási limit: 5-20 ppm*)
* ppm = milligramm glutén 1 kiló ételben

Termék előnyei:

  • Gyorsan elvégezhető: 10 perc
  • Otthon, egyszerűen ellenőrizhető, hogy az étel és ital gluténmentes-e
  • Nem igényel speciális műszert, szakembert, ezért költséghatékony
  • Megfelelően érzékeny teszt
  • Könnyen értelmezhető eredmény

Kiszerelés:

5 db teszt/doboz

Hasznos tudnivalók:

A gluténmentes kifejezés azt jelenti, hogy a termék gyártása során a felsorolt anyagok egyike sem került a termékbe, a gyártás és a csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárható. A "gluténmentes" megnevezést akkor viselhetik, ha gluténtartalmuk a végső fogyasztó számára értékesített alakban nem haladja meg a 20 mg/kg mennyiséget. (41/2009/EK rendelet a lisztérzékenységben szenvedőknek szánt élelmiszerek összetételéről és címkézéséről)


1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

(+361) 392 2654

(+361) 801-70-95

info@izinta.hu


Lépjen velünk kapcsolatba!

Lorem ipsum dolor sit amet